Boek ‘Grip op je vruchtbaarheid’

.

Mijn nieuw boek komt in 2021 uit. Een deel van de content staat op de fitforfertility.nl site!

Wil je op de hoogte gehouden wanneer het boek te koop is? Stuur een mailtje naar rika@fitforfertility.nl

.

 
Goed nieuws

Misschien komt dit mailtje voor jou niet helemaal onverwacht, aangezien je tijdens ons telefonisch consult, nota bene 1 dag na mijn laatste IUI, al zei te denken dat ik zwanger was…….: HET IS WAAR!!!!!! Ik vind het echt ongelooflijk, ben deze IUI absoluut anders ingegaan dan de eerdere pogingen, met veel visualisatie en blijdschap ipv zorg. Ook deed/voelde ik de afgelopen weken vaak ‘alsof’ er een bevruchte eicel aan de rechterkant van mijn baarmoeder zat en dat voelde fijn, al was het met een knipoog natuurlijk. De laatste paar dagen merkte ik dat ik wat trager en minder fit was, af en toe een uurtje misselijk, en mijn ongesteldheid liet op zich wachten. Daarom heb ik gisteren een test gedaan. In vier jaar tijd heb ik nog nooit een plusje op een test zien staan, dus het was fantastisch!!!! Ik riep snel m’n vriend erbij en die kon het ook bijna niet geloven. We wennen nu langzaam aan het idee. Het enige dat ik gek vind, is dat ik nog geen traan gelaten heb. Ik had verwacht dat ik een uur zou gaan huilen van blijdschap en opluchting, maar ik voel me vooral sterk, optimistisch en stabiel. Misschien moet het echte besef nog komen. En het is nog erg pril natuurlijk, als we hopelijk over een tijdje een hartje zien kloppen wordt het écht serieus. Hoe dan ook, ik ben jou oneindig dankbaar. Ik weet zeker dat dit zonder jouw boek en waarschijnlijk ook de cursus, niet gebeurd was. Je hebt me in een andere modus gezet, de modus die mijn lichaam nodig had. En die modus ga ik natuurlijk volhouden!! Ik ben nu al verder dan ik ooit gekomen ben. Dankjewel!!!! Ik zal je op de hoogte houden. Heel veel liefs en dankbaarheid,

Hi Rika, je voorgevoel (tijdens ons laatste consult op 5 april) was juist, ik ben zwanger!!! Het is nog heeeeel pril, nu bijna 5w. Het is tijdens onze 2e ivf poging al eens misgegaan bij 5w maar onze uitgangssituatie is nu zo anders! Ondanks stempel ‘onverklaarbare onvruchtbaarheid’ bleven het aantal bevruchtingen en vooral embryo ontwikkeling achter. Hoewel ik dit keer van 150mg naar 225mg menopur ben gegaan weet ik 100% zeker dat dit niet de oorzaak is van de verschillen. Bij onze 2e ivf poging we maar 2 embryo’s. 1 embryo van matige kwaliteit (4 cellig) en 1 embryo wat onvoldoende was om in te vriezen. Nu afgelopen weken onze 3e en laatste ivf poging (1e keer icsi): we hadden 13 embryo’s waarvan er uiteindelijk 6 goede embryo’s over zijn. Er zijn nu 2 achtcellige embryo’s teruggeplaatst! Ik heb nog nooit een 8 cellig embryo gehad!! De overige 4 zijn ingevroren. En nu gewoon zwanger!! Een extra shotje menopur heeft vast een beetje geholpen maar het kan niet anders dat alle veranderingen die we in ons leven hebben toegepast voor de grote verandering hebben gezorgd. Ontspanning door een lange reis van 8w (ik besef heel goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd), nóg gezonder eten, veel water drinken, yoga oefeningen (maar alleen die waar ik mij prettig bij voelde -> bekken openers en omgekeerde houding), verschillende supplementen (ook voor man)... en dat leidde tot een resultaat waar we alleen maar van hadden kunnen dromen. Dank voor alle hulp!! En mocht ik jou en andere meiden kunnen helpen door bijv mijn ervaring verder uit te schrijven, let me know! Nu duimen dat de eerste echo goed zal zijn! Het zou wat zijn als het na 4 jaar toch ineens lukt!  Lieve groet, L.

Via via kreeg ik de link naar je cursus doorgestuurd. Nu wij al bijna 6 jaar in het proces zitten ben ik al door heel wat pieken en dalen gegaan. Na al die jaren bleef er voor mij nog één grote vraag; hoe kan ik een positief steentje bijdragen aan een proces waarvan men zegt ‘laat het los, dan komt het vanzelf goed’. De bewustwording van wat voeding met je doet en het doen van de yoga-oefeningen geeft mij enorm veel vertrouwen. Ik voel mij lichamelijk en geestelijk lichter, iets wat ik van te voren nooit had gedacht uit een cursus te kunnen halen. En nu kan ik wél met onze wens bezig zijn, zonder daar gestrest van te raken. De dagelijkse routines van yoga en juiste voeding doen mij goed. Het boek is een super naslagwerk maar het is toch vooral de cursus die mij op weg heeft geholpen.

(>>> mailtje van Zerah, enkele maanden later:) Hoi Rika, Nou als iemand ooit tegen je zegt dat je een extra zintuig hebt dan zal ik dat beamen! In Gent verloopt alles voorspoedig. Wij zijn zeer tevreden over de behandelwijze en vriendelijkheid van het personeel. Ondanks de verhoging van de medicatie had ik vrijwel geen last van bijwerkingen en dat komt zeker ook door de goede voeding- en bewegingstips van jou. Afgelopen zondag had ik, na een cryo terugplaatsing, een positieve zwangerschapstest :-))) maar ja zoals menig vrouw heeft, de spanning sloeg direct toe en momenteel weet ik niet of alles doorzet (de kwaaltjes komen wisselend voorbij). Zolang ik niet echt ongesteld word probeer ik vertrouwen te houden. In Gent krijg je al bij 6,5 week de eerste echo. Dus nu rustig aan doen & eind volgende week hopelijk een echo… En als het dit keer niet doorgaat dat weet ik wel dat zowel bevruchting als een positieve test voor ons haalbaar is 🙂 Lief dat je aan mij dacht! Ik kijk nog steeds met heel veel positiviteit terug op de cursus, ben enorm blij dat jij op mijn pad bent gekomen! En als cursisten info zoeken over behandelingen in Gent mag je hen altijd naar mij door verwijzen. Lieve groet, Zerah

Hoi Rika, ik wilde je even laten weten we eindelijk zwanger zijn! Ik ben nu 7 weken en we hebben een kloppend hartje gezien, een hele opluchting. Ik wilde je echt bedanken, want wat heeft de cursus en vooral de yoga me veel gebracht!! Ik had nooit gedacht daar zoveel uit te halen. Ik bel je nog even om te vragen met welke supplementen ik mag doorgaan… Groetjes, Nina, Abcoude

Waar heb je last van?

Grip op je Cyclus


'"Wat een fijn, super informatief boek! Dit gaat de rest van mijn leven mijn 'Menstruatie Bijbel' zijn!

Iedere vrouw zou het in de kast moeten hebben staan."